Virussanering på offentliga ställen

30 november 2020
patrick pettersson

Ta hjälp med din virussanering. Låt de som vet hur den korrekt ska skötas göra den. Har du hyrt en festlokal som behöver virussaneras efteråt? Eller kanske även innan? Hyr in ett företag som sköter virussaneringen åt dig. 

Det är viktigt att virussaneringen görs på rätt sätt. Detta då viruset annars inte försvinner. Det finns olika medel man kan använda sig av. Dessa måste blandas ut rätt för att fungera så bra som möjligt. Det finns medel som inte är miljöfarliga, men trots det bör man inte använda för mycket av dem.

När man gör en virussanering bör man även ha skyddsutrustning på sig. Detta då man annars själv kan råka bli drabbad av det eventuella viruset. Skyddsglasögon, förkläde och handskar ingår i skyddsutrustningen. I vissa fall har man även munskydd på sig. Virussanering stoppar viruset från spridning. De olika medel som finns är bra för olika saker. 

 

Virussanering för alla ställen

En virussanering kan man göra överallt. Dock är det främst på offentliga ställen den görs. Detta då de är mer utsatta. Handtag, bordskanter, hissknappar, med mera. Alla dessa blir väldigt utsatta för olika virus. Många människor är dagligen och tar på dem och lämnar olika virus och bakterier efter sig. Virus kan dessutom stanna på olika material en längre tid. Därför är det viktigt att detta tas på allvar.

 

 

Även på ett kontor gör man virussanering. Man sanerar då de ytor och ställen som är utsatta därför att olika människor går förbi eller rör vid dem. Medarbetarna ska kunna arbeta i en trygg miljö. Genom att göra en virussanering blir miljön tryggare. 

Det finns olika virus att sanera mot. Medlen som fungerar mot virus brukar ta hand om det mesta. Detta är sådant du inte behöver tänka på om du lämnar bort jobbet. Virkon som är ett effektivt medel används gärna till kräksjukan, där man gör en punktdesinfektion.

Fler nyheter