Vi återgår till närproducerat kött
kötthandel i stockholm

Vi återgår till närproducerat kött

Allt fler månar om miljön och djuren. Det gör att efterfrågan på svenskt kött har ökat. Det har såklart många fördelar då djuren växer upp under svenska regler för djurhållning och fraktas inte heller över hela Europa för att slaktas. Det påverkar kvalitén och smaken samt att djuren mår bättre. Idag kan man hitta kötthandel i Stockholm där man kan beställa färskt närproducerat kött enligt precis de önskemål man har. Allt fler uppskattar också att kunna handla bortom stormarknader. De tycker istället det är trevligt att kunna gå till mindre lokala butiker.

 

 

Mindre importerat kött

 

Det är svårt att ha missat att många länder använder metoder som inte är hållbara för naturen. Brasilien är ett av länder som fått riktigt dåligt rykte. Det handlar främst om att kor behöver stora betesmarker. Därför har det förekommit att delar av regnskogen skövlas och bränts ner för att göra plats för uppfödningen av kor. Dessa upptäckter leder till att allt fler månar om att köpa kött från djur som växt upp i Sverige. Importen kräver också att köttet behandlas vilket också påverkar kvalitén och smaken. Troligen kommer också allt fler att välja att äta mindre kött och av högre kvalitet.

 

Andra anledningar till att välja lokala kötthandlare

 

Förutom miljöaspekter finns det hälsofördelar. En del länder använder hormoner och antibiotika vid djuruppfödning. Det finns många nackdelar med detta. Exempelvis när det kommer till antibiotika så bidrar det till antibiotikaresistens. Köttet som säljs i Sverige har lite antibiotika men påverkan är större i länder där antibiotikan används vid uppfödningen. I Sverige arbetar man istället förebyggande för att djur inte ska bli sjuka och använder såklart inte antibiotika för att djuren ska växa snabbare. Det finns därför många anledningar till att välja lokala kötthandlare. Det går att äta kött och samtidigt bry sig om miljön och djuren.