Välj ett sidohängt fönster till köket

30 september 2021
jonas olsson
image

Du vill att allting med husets exteriör ska klaffa. Du vill få känslan av att wow, det här är verkligen mitt drömhus, varje gång du ser ditt hus. Huset har genomgått olika typer av renoveringar under de senaste åren. Nu är det fönstrens tur att bytas ut. 

Du ska nämligen skaffa sidohängda fönster till köket. Det är sådana fönster du önskar och du har precis hittat de du vill ha hos https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster. Ett fönster som är sidohängt är både snyggt och väldigt praktiskt då de går att öppna upp helt. 

Det är vad du vill uppnå med dina sidohängda fönster. Att kunna slå upp dem fullt ut. Det är så härligt att vakna på morgonen och kunna slänga upp hela fönstret på vid gavel och inte bara en liten springa. Därför väljer du sidohängda fönster. 

Inåtgående eller utåtgående fönster

Du har inte bestämt dig för om du vill kunna öppna fönstret inåt eller utåt. Det finns för- och nackdelar med båda. Men du tror att det lutar åt att det blir fönster som går att öppna utåt i köket. På så vis kan du enkelt stå utanför på en låg stege när det är dags för fönsterputsning. 

När det gäller fönster som ska placeras på ovanvåning av huset så passar nog fönster som öppnas inåt allra bäst. Det är lite mer vanskligt att stå på stege och putsa fönster så högt upp. Med inåtgående fönster kan du enkelt putsa dina fönster på ovanvåningen inne. 

När alla dina sidohängda fönster är på plats så känner du att du gjorde rätt i valet av fönster. Du funderar på om det går att välja till att sätta upp spröjs på fönstren nu när de redan blivit insatta? Det skulle vara fantastiskt vackert med spröjs på ett sådant gammalt hus. Tack och lov så är det möjligt!

Fler nyheter