Välj bland vackra bänkskivor i Malmö

21 december 2020
Cecilia Olsson

Att välja bänkskivor till sitt kök är sällan ett självklart val, det finns mängder av vackra och funktionella skivor i olika material som alla har sina fördelar, och nackdelar. Det är bra att väga in hur man tänkt använda bänkskivorna, till exempel så är det ofta viktigt för den som lagar mycket mat att de är hållbara och helst även lätta att rengöra. För den som inte spenderar så mycket tid i köket kan utseendet vara det enda viktiga. Men med en skiva i bra kvalitet behöver man sällan kompromissa.  

Bänkskivor i laminat

Laminat är väldigt prisvärda bänkskivor eftersom de är billiga men fortfarande kan ge illusionen av ett dyrare material. De är tåliga och kan vara ett väldigt bra alternativ till den som då och då gillar att ändra om i hemmet eftersom de är relativt billiga. Man bör dock vara noggrann med skarvarna då bänkskivor i laminat är känsliga för fukt just där. 

Massivt trä ger en naturlig look

Bänkskivor gjorda i trä är både tidlöst i sin design och hållbart på flera sätt. De mjukar upp och är perfekt i ett kök som man vill ska ge ett varmt intryck. Priset varierar beroende på träslag, kvalitet och tillverkare men i regel håller de väldigt länge bara man sköter om dem. Träet kan dock vara känsligt för fukt och fläckar, men det går att ordna med rätt underhåll. 

Stilrent kök med glasskivor 

En bänkskiva i glas är även den prisvärd och går ofta att hitta i många mönster och färger. Det är ett material som är tåligt mot nötning samt värme och är väldigt lätt att hålla efter. Man bör dock ha i åtanke att glas kan repas.

Köp bänkskiva i Malmö

Den som är ute efter en snygg och funktionell bänkskiva i Malmö kan vända sig till Smartkök. De lägger stor vikt på kvalitet och design samt erbjuder ett brett sortiment av bänkskivor från Lechner.

Fler nyheter