Tricket som skapar helheten

26 juli 2020
patrick pettersson

Har du någonsin tänkt på att vissa rum känns otroligt balanserade och harmoniska medan andra inte alls gör det? För att få till känslan av balans och harmoni behövs en blandning av material, färger och strukturer som enligt feng shui kallas för balans i de fem elementen. Ett otroligt viktigt inslag som tyvärr ofta glöms, eller väljs bort, är växter. Levande växter, den gröna färgen och växternas uppåtsträvande form tillför liv i varje rum. Har du inte tid eller ro att ta hand om blommor så kan du fuska. Ta hjälp av konstgjorda blommande grenar som gör sig bra i en vacker vas.

 

Levande eller ej

Enligt läran om feng shui ska växterna vara levande. Dock är det många i dagens samhälle som inte mäktar med att ta hand om levande växter utan istället får bruna torkade växter som ger dåligt samvete. De döda växterna avger sämre energier än vad en låtsas blomma gör. Därmed är det klart bättre att skapa en trevlig känsla med konstgjorda blommande grenar än inget alls. Tänk dig en vackert rosa gren med magnolia i en hög vit vas i vardagsrummet. Eller varför inte körsbärs- eller äppelblom på en gren? Det finns oändligt många vackra grenar att skapa din stil och smak med.

 

 

Inred med hjälp av naturen

Det blir allt mer populärt att inreda med färger och material från naturen. Säkert har du sett flertalet inredningsbilder med möbler skapade av äldre trä eller till och med av stubbar och andra råa material. Har man en sådan inredningsstil så kan det göra sig vackert att införa en hängande gren med eller utan blommor, eller något som skapar en rörlig energi och som tillför olika gröna nyanser. När man dekorerar och inreder sitt hem med gröna växter och färger från naturen så skapar man en känsla av balans och harmoni.

Fler nyheter