Terminalarbetare som extrajobb

04 september 2018
Matilda Olsson
Terminalarbetare som extrajobb

Den som är eller har varit student någon gång vet att det är guld värt att ha ett extraarbete vid sidan av studierna. Inte bara för att det ger ett extra tillskott i plånboken varje månad, utan också för de ovärderliga kunskaper det ger. Erfarenhet från arbetslivet, oavsett vilken arbetsplats det är ifrån, är otroligt bra att ha med sig innan det är dags att söka jobb ”på riktigt” efter examen. Bland annat får man med sig kunskaper från att ha samarbetat med olika sorters kollegor, kanske träffat kunder, lärt sig ta ansvar och att passa tider och hålla på rutiner när man varit på arbetsplatsen. Att dessutom kunna arbeta så pass mycket under sin studietid att man slipper ta lån för sina studier är också en stor fördel för de som har möjlighet till det. Vissa arbeten är dessutom mycket meriterande inför ens framtida karriär och kanske har man chansen att få en fast anställning efter examen på samma arbetsplats som där man arbetat extra.

Ett yrke som är vanligt för studenter är att arbeta som terminalarbetare hos schenker. Detta innebär ofta att man kan komma in och arbeta när det finns behov, som till exempel under julhandel och andra storhelger. Som terminalarbetare jobbar man med att sortera inkommande paket och annat gods, registrera detta med en handdator samt i vissa fall köra paketen med truck. Därför är det en fördel om man sedan innan har truckkörkort eller B-körkort. Har man dessutom erfarenhet av lagerarbete sedan tidigare är det också meriterande.

Detta är också ett yrke som ställe krav på god fysik då det tillkommer en del tunga lyft och framförallt många upprepade rörelser vilket kan vara slitsamt. Man bör också ha en god stresstålighet, ha social kompetens då man träffar mycket människor samt ha bra språkkunskaper både skriftligt och muntligt.

Fler nyheter