Skapa kundlojalitet och öka din försäljning

31 januari 2021
Lily Hansen

Om man har en verksamhet och vill öka sina försäljningssiffror så kan det göras genom att öka kundlojaliteten. Men frågan är: hur ökar man sin kundlojalitet? Det man kan göra är att starta en kundklubb och på detta sätt öka kundlojaliteten som sedan i sin tur ökar försäljningen.

En kundklubb passar bra både till en verksamhet som finns som en butik på en viss adress, men också lika bra till en verksamhet som befinner sig online. Kundklubben kommer att öka försäljningen och om man behöver hjälp med att få igång kundklubben så finns det duktiga aktörer som gärna bidrar med sin kunskap inom detta område.

Det är en fördel att ta hjälp med att starta kundklubben eftersom det kräver en del arbete och det är också bra att ha någon som sköter arbetet med kundklubben under tidens gång. Med anlitad hjälp kan man istället fokusera på sin verksamhet.

 

Så fungerar en kundklubb

Med en kundklubb kommer flera fördelar. Det är ett sätt att kartlägga sina kunder på och komma dem närmare. Med en ordentlig kartläggning så kommer man att kunna nå ut till rätt kunder och slutligen öka sin försäljning.

En kundklubb ser till att kunderna håller sig lojala gentemot verksamheten. För att lyckas med det kan man starta ett poängsystem som gör att kunderna samlar poäng och slutligen får någonting för deras samlande. Eller också uttryckt, deras lojalitet.

Det kan vara gratisprodukter som delas ut när man uppnått en viss poäng eller olika rabatter som ges till dem som blivit medlem i klubben. För att få kunderna att alltid återkomma så kommer rabatter på produkter att komma ut regelbundet och kunderna blir lojala mot verksamheten.

 

Fördelar med ett lojalitetsprogram

Ett lojalitetsprogram som man skapar med hjälp av en kundklubb kommer att ge många fördelar. Man kommer bland annat att få en ökad tillväxt och även konkurrenskraften kommer att öka. Med dessa fördelar kommer verksamheten att byggas upp och bli ett säkrare företag på marknaden. 

Med nya förbättrade siffror i verksamheten kan man man känna sig tryggare som företagare och man kommer att kunna se ljust på framtiden. Tack vare hjälpen med kundklubben kommer marknadsföringen att nå ut till fler potentiella kunder och man gör sig ett namn på marknaden. 

Vill du öka din merförsäljning genom kundlojalitet bör du starta en kundklubb inom din verksamhet och du kommer få nöjda och glada kunder. Det är en vinst för båda parter. Både för dig och för dina kunder.

Fler nyheter