Skaffa ett program som erbjuder effektivare kontering

24 maj 2021
Cecilia Olsson

Genom att välja rätt program att arbeta i så kan många processer bli så mycket smidigare jämfört med vad de annars hade blivit. Till exempel så kan ett effektivt program för kontering göra att man sparar in otroligt många timmar och man får helt enkelt bättre koll under hela processen. Med ett konteringsprogram är det möjligt att på ett effektivt sätt förkontera händelser.

Arbeta smidigt vare sig det är i hemmets lugna vrå eller på kontoret

Kontera Mindre är världens första konteringsprogram och det som gör det så effektivt vid just kontering är att det är gjort enbart med själva konteringen av en verifikation i fokus. För att få in konteringarna som är genomförda i Kontera Mindre så används en standard fil inom bokföringsbranschen, nämligen en SIE-fil. Det betyder att när en klients samtliga konteringar är genomförda för den aktuella månaden så kan man enkelt och snabbt med en knapptryckning exportera dem genom en färdig SIE-fil, som sedan går att läsas in i ordinarie bokföringsprogram.

Med Kontera Mindre så spelar det ingen roll om man arbetar hemifrån eller på kontoret, man installerar enkelt programmet på datorn och inget lokalt nätverk behövs. Byrån har en inloggning oavsett antalet användare och man kan enkelt styra vilka klienter som ska läggas upp i Kontera Mindre.

Med snabbknappar blir arbetet extra smidigt

Eftersom Kontera Mindre är skapat för att göra hela konteringsprocessen så effektiv som möjligt så finns det redan från början förprogrammerade knappval. Till exempel finns det snabbknappar för Omvänd Moms i Sverige, EU och utanför EU, Halv Moms samt Lån och Leasing. Det går såklart att ändra och lägga till i Kontera Mindre så att inställningarna blir individuella för varje klient. 

Kontera Mindre är byggt för att byrån enkelt ska kunna anpassa i princip allting för varje klient. Det går bland annat att anpassa kontoplan, räkenskapsår, verifikationsserie, klientansvarig förinställda konteringsuppgifter samt tillhörande snabbknappar.

Fler nyheter