Shapewear kan boosta självkänslan

07 oktober 2020
jonas olsson

Fetma är inget att leka med. De som lider av det får så dåligt självförtroende. Men det är bara toppen på isberget. Det finns så mycket motsägande information. Rörelsen som handlar om att vara bekväm i sin egen kropp har skadat många på ett nästan obemärkt sätt. Den har fått oss att känna oss bekväma med att vara sjuka. Ingen har ju rätt att förnedra andra för hur de ser ut. 

Men fetma måste ses som det den är. Inte ett hinder för skönhet, utan en farlig sjukdom. 

Det är inte roligt för någon när vågen pekar på för höga siffror. Kampen för att bli kvitt sina extra kilo är inte lätt. Det är för många en hjärtskärande, evig process som verkar helt omöjlig. Och man vill ju vara fin! När självkänslan försvinner, brukar kraften följa med. Man vet att man måste kämpa, men man orkar helt enkelt inte längre. 

 

Se målet framför dig

Shapewear som en boost för självkänslan funkar för vissa, men inte för alla. Att man under sin kamp mot övervikten kan klä sig i något formgivande. Det är för många en dröm som besannas. Man får en liten förebild i spegeln av hur det kan bli om man fortsätter sin kamp. Ibland kan detta vara just den push man behöver för att fortsätta en dag till.

Funderar du på att skaffa shapewear? Det är ett ytterst personligt beslut. Om du känner att det kommer att hjälpa dig må bättre – kör på! Unna dig en eller flera. Se bara till att du skaffar en modell du känner dig bekväm med. Online finns det ett stort utbud du kan välja bland. Kolla till exempel på https://gustafmellbin.se/produkt-kategori/shaping/

Livet är kort, och det ska tas vara på. Kämpa för din hälsa. Både den fysiska och den psykiska. Ge aldrig upp! Det går att vinna detta krig. 

Fler nyheter