Så slutar du skjuta upp saker och ting
dewalt batteri

Så slutar du skjuta upp saker och ting

Det finns ett gammalt talessätt om hur man lägger till med nya vanor: ”Djävulen lurar man en dag i taget.”
Med andra ord så ska du sätta upp små delmål för att ta dig dit du vill här i livet. Det gör att du hela tiden kan fira små segrar, eller snabbt utvärdera var du inte lyckades, istället för att kämpa mot något som känns ouppnåeligt.

Något som många av oss gör är att vi skjuter upp saker och ting – vi prokrastinerar. Plötsligt så är det bara en dag kvar till något verkligen måste göras och då grämer vi oss över att vi lät det gå såhär långt. Istället kan vi som sagt lura den där Djävulen en dag i taget. Genom att ta små steg ofta, så kan vi långsamt ta oss fram till vårt mål. 

Ta en sak som att lägga om sina kostvanor.
Många misslyckas med nya dieter genom att de går cold turkey direkt. Förändringen blir helt enkelt för dramatisk. Om man istället börjar med att sluta köpa in till exempel sockrade livsmedel, men äter upp de som finns hemma, sker en naturlig utfasning i skafferiet. 

Eller om du har skjutit upp att skruva upp den är hyllan i garaget. Börja först med att köpa ett nytt batteri till borren på https://batterionline.se/. Medan du väntar på leverans tar du en dag till att mäta upp hur saker ska sitta. På så sätt är du redo att börja borra direkt när batteriet har anlänt.

Denna teknik går att applicera på det mesta här i livet.
Istället för att överväldiga oss själva med projekt som känns om för stora: Dela alltså upp det i mindre delar som du tar dig an dag för dag. Långsiktigt kanske du sedan blir alltmer bekväm och faktiskt börjar att göra saker i ett enda svep.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *