Ridkurser för alla

25 augusti 2020
jonas olsson

Drömmer ni om att gå på en ridskola och lära er rida? Eller kanske återuppliva gamla ridkunskaper från när ni var barn? Då finns det lite att tänka på innan ni kör igång – som att besöka ridskolan och hälsa på hästarna innan ni anmäler er. Det är viktigt att man känner att man trivs i stallet och med läraren.

Känns det konstigt kanske man även ska besöka en annan ridskola innan man bestämmer sig. När man väljer ridskola ska man även välja en som kan ge undervisning efter den nivå man är på. Någon som tidigare har ridit en del kanske bara vill finslipa sin hoppning och ta privatlektioner. Då är det viktigt att ridskolan har utbildade lärare och kan erbjuda detta.

 

Säkerheten är viktig

När man tar ridkurser i Stockholm och på andra ställen så är det viktigt att man använder speciell säkerhetsutrustning. Man måste ha hjälm och skor med klack, men det kan även vara bra att ha en säkerhetsväst. Både hjälm och väst brukar man kunna låna på ridskolan, men inte alltid, så det är bra att kolla upp detta innan första lektionen.

Stövlar eller skor med klack kan man oftast inte låna men det är ett måste för att foten inte ska glida genom stigbygeln och fastna.

 

 

Följ alltid stallreglerna

Ofta är man lite nervös inför första ridlektionen även om man inte behöver vara det. Det kan vara bra att berätta det för ridläraren så man kan få lite extra stöd.

Det är aldrig bra att komma stressad till sin ridlektion, utan man ska vara där i god tid. Man får heller aldrig springa, skrika eller vara högljudd i ett stall då det kan skrämma hästarna som då kan skada sig. Olika stall kan även ha andra regler och det är viktigt att man tar reda på vad som gäller.

Fler nyheter