Professionella tandläkare i Järfälla kan åtgärda tandvärk

28 november 2020
Cecilia Olsson

Det är viktigt att ta hand om sig själv för att kunna må så bra som möjligt. Mycket i kroppen är sammankopplat och har du smärta eller besvär på ett ställe så kan det lätt påverka andra delar i kroppen. Till exempel så kan tandvärk stråla ut till ett större område som sprider sig i hela munnen eller ända upp till örat. Tandvärk kan även påverka annat som har inverkan på livskvaliteten. Därför är det viktigt att försöka motverka besvär och framförallt åtgärda problem som uppstått.

Tandvärk kan leda till sömnbesvär

Beroende på vad som orsakar tandvärken kan det variera var och hur det gör ont. De vanligaste symptomen är ilningar som stegvis ökar i intensitet, huggande smärta samt molande värk som kan komma och gå. Men risken är också stor att du får svårt att sova och äta, blir irriterad, orolig och trött samt får problem att borsta tänderna.

Vissa gånger kan det till och med vara svårt att säga exakt var det gör ont eftersom smärtan kan sprida sig. Några av de vanligaste besvären i munnen är hål i tänderna samt olika infektioner. Om ett hål i tanden går så djupt att det nått nästan in till tandnerven är risken stor att nerven blir inflammerad. Det känns genom ilningar som sedan övergår i en intensiv smärta som inte vill gå över. 

Infektioner kan bero på flera olika anledningar men dess symptom är ofta en dov, molande värk och området som är drabbat kan kännas ömt och svullna upp.

Vänta inte med tandläkarbesöket 

Vid minsta misstanke om ett fel i munnen bör du uppsöka tandläkare, ju längre du går runt med ett besvär desto värre blir det. Glorident är en klinik som erbjuder kvalitativ tandvård och är ett bra val om du är i behov av tandläkare i Järfälla. Det är en modern mottagning där det finns över 20 års erfarenhet inom tandvård.

Fler nyheter