När man behöver invaliditetsintyg
På ett snabbt ögonblick kan man gå från att leva sitt liv utan smärta till att något drastiskt händer som gör att man har funktionsnedsättning för resten av livet. Intressen som man en gång hade får läggas på hyllan, det går inte att utföra dem längre utan att smärtan tränger sig på. En bra dag är numera en dag där man inte behöver trycka i sig fullt med smärtstillande för att kunna kliva upp ur sängen. Livet som en gång var mycket enklare känns just nu längre bort. I allt detta känner man sig dessutom väldigt ensam.
Aldrig trodde man att livet skulle bli såhär. Hur ska man kunna göra saker när man inte kan jobba? Någonstans måste man hitta en glädje och kunna unna sig saker. Till veckan är det dags att få hjälp med ett invaliditetsintyg, förhoppningsvis hjälper försäkringsbolaget till så man får ersättning för skadan. Med en smart planering blir det lite enklare i vardagen då.
Vad krävs för att få ersättning?
Den viktigaste vägen till att kunna få ersättning är ett bra invaliditetsintyg. Det ska framgå tydligt vilket problem det är, samt om de tror att det är ett bestående problem. Det finns kliniker som arbetar specifikt med detta. Läkaren undersöker dig först och bedömer skadan. Intyget skickas in till Försäkringskassan och det är sedan de som tar beslutet om du ska få ersättning eller ej.
Hur mycket i ersättning man får beror på vad för försäkring man har sedan innan. Även vad för typ av skada eller problem man har kan räknas in. Invaliditet räknas för mer än bara fysiska problem. Även om man har fått psykiska problem kan man ha rätt till denna ersättning. Det är viktigt att du tar hjälp i god tid. Ju snabbare du uppsöker läkare efter skada som skett, desto bättre underlag kan man skriva.