Modulsystem kan göra skillnad vid nyetablering

24 mars 2022
william eriksson

editorial

Har ni fått ett erbjudande från en kommun att etablera er på en ny ort? Ni kanske har fått ett sådant erbjudande man bara inte tackar nej till. Dock måste beslutet tas ganska snart och vid en snabb analys hittar ni inte några lämpliga lokaler för er verksamhet.

I detta fall kan modulsystem vara det alternativ ni kan titta närmare på. Modulsystem kan liknas vid ett lego med lokaler. Varje lokal är en bit som kan kombineras med andra på olika sätt, utifrån kundens behov. Det är en ytterst flexibel lösning på era lokalbehov.

Modulsystem kan anpassas efter era behov

Det spelar egentligen ingen roll vad ni behöver för lokaler på den nya orten. Har ni bara någonstans att ställa dem – samt tillgång till el, vatten och avlopp – så kan modulsystemet kopplas in. Det ni egentligen behöver bestämma är exakt vad ni vill ha.

I ett modulsystem finns flera olika sorters moduler att välja bland: kontorsrum, omklädningsrum, fikarum, duschrum, avkopplingsrum, konferensrum. Det mesta finns att tillgå. I vissa fall kan moduler även alterneras för att passa just er verksamhet – om den inte helt ingår i de moduler som vanligen finns att tillgå. 

 

modulsystem

 

Modulsystem som en tillfällig eller fast lösning

Även om modulsystem är en tillfällig lösning för de flesta är det många som har valt att etablera modellen för en längre tid. Det är bekvämt och oerhört flexibelt. Eftersom man bara betalar för det man använder finns det möjlighet att lägga till och ta bort moduler efter företagets behov.

Om ni verkar i en bransch där det är osäkert från tid till annan hur stor verksamheten kommer att vara, blir modulsystem en förutsättning snarare än en möjlighet att hålla allt flexibelt och anpassat till era behov. Därför väljer vissa detta alternativ som en långsiktig lösning i stället för något som bara är tillfälligt. 

Fler nyheter