Med ett minireningsverk följer du regler och lagar

20 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Äger du en villa eller ett fritidshus? Kanske har du nyligen skaffat den perfekta stugan som ligger på den platsen du alltid drömt om. Men det är inte perfekt förrän allting är fixat. I Sverige har vi regler och lagar om hur vi ska ta hand om vårt avloppsvatten. Dessa finns där för att framför allt skydda naturen. Så det borde ligga i allas intresse att se till att man följer de bestämmelser som finns. 

Du som har ett enskilt avlopp, men inte har något bra reningsverk kopplat till det, bör läsa vidare här. Allt vatten som kommer ned i avloppet behöver renas. Detta är för att minska utsläpp och föroreningar i sjöar, bäckar och andra vattendrag. Det är där ett minireningsverk kommer in i bilden. För dig som har ett enskilt avlopp är det helt perfekt att välja att skaffa ett minireningsverk som är anpassat efter ditt behov. 

 

Minireningsverk

 

Få hjälp att välja rätt

Det är inte helt enkelt att veta vilket minireningsverk man ska välja när det väl är dags att köpa ett. Det finns många olika modeller, storlekar och så klart även märken. Allt beror på vad du vill ha och behöver. Kanske ska du dela det med någon? Har du en granne, som också behöver ett reningsverk, så är det en klar fördel om ni kan dela på ett sådant. 

För att kunna dela på minireningsverket så behöver ni skaffa ett som lämpar sig för just det och har tillräcklig kapacitet. När ni ska köpa ett reningsverk så kan ni få mycket bra hjälp från företaget ni köper från. Både med att hitta rätt modell, men givetvis även med installationen. När ni väljer ett minireningsverk så följer ni regler och lagar och kan med gott samvete spola ned vattnet ni använder er av i toan, duschen och till disken. 

Fler nyheter