Livets resa på mjuka kuddar
dubbelsäng

Livets resa på mjuka kuddar

Minns du hur det var att flytta hemifrån?
Det där äventyret då man provar sina vingar som ensamflygare för första gången. En fin cocktail av nervositet och spänning – för att inte tala om alla äggkartonger man har med sig för att kunna laga stekt ägg hela dagarna. Det fungerar ju både som frukost, lunch och middag.

Extra nervöst är det förstås om man flyttar från den stad som man har växt upp i. Då blir det ett riktigt äventyr där man nästan kan känna sig lite utsatt i sin ensamhet. Samtidigt är det verkligen ett sätt att skapa sig en nystart – i varje fall om man inte känner någon alls i den nya hemstaden.

Världen känns så enorm och stor när man ligger där i sängen första kvällen utan att höra de välbekanta ljudet av resten av familjen som kommer till ro. Nu börjar resan mot egna rutiner och definitioner av vem man är.

Med tiden kanske man hittar någon annan att dela sitt liv med. Plötsligt har man lämnat sin gamla 90-säng bakom sig och ligger i dubbelsäng som man tillsammans har spanat in på https://www.battrenatter.se/dubbelsang.html.

Nu inleds nästa fas i livet, den som eventuellt slutar i att man själv får barn som en dag kommer att gå igenom en liknande resa som man själv just har gett sig ut på.
Men detta är förstås att gå händelserna i förväg.
Än så länge handlar det om den där ljuva ensamheten som finns i att upptäcka sig själv som individ under nya omständigheter.

Detta är verkligen en tid att ta tillvara på och njuta av. Här visar det sig nämligen ofta vilken typ av människa du är. När föräldrarna inte finns där för att städa upp efter dig och laga mat åt dig så blir det uppenbart hur väl rustad du är för livet som vuxen.

Allt kommer förstås att gå att lära sig med tiden.