Livet är som en husdränering: Det gäller att ha en stabil grund

04 januari 2021
Mikael Barani

Temporärt. Allting är temporärt. Det finns nämligen inte något här på jorden som varar för evigt. Kanske får det vissa att känna en känsla av hopplöshet medan andra finner en tröst i detta.

Har du koll på grunderna?

För tingens flyktiga natur innebär att man ska hänge sig åt njutelse när tillfället väl uppstår. Det innebär också att man ska trösta sig med att den där sjunkande känslan av motgång i bröstet också kommer att gå över.

Naturligtvis måste man sträva och arbeta för att komma framåt. Ingenting händer av sig självt, även om det kanske är det intrycket dagens unga generationer får av allt det som man matas med på sociala medier. Här säljs framgång som något som sker över en natt – istället för något som man jobbar med över flera år, kanske decennier.

Nej, det gäller att skaffa sig målbilder och sedan börja göra allt man kan för att uppnå dem. 

Ibland kan det handla om vardagliga saker, som att äntligen ta och fixa huset och beställa en husdränering från Kollanda Grus. Andra gånger är det mer abstrakta saker som behöver ses över. Så som relationer – både den som man har med sig själv och dem som man har med andra.

För har vi inte koll på oss själva så är chansen stor att inte hellet något annat kommer att vara optimalt. Det är lätt att vilja fixa världen, men att fixa sig själv…

Det handlar väl om att de allra flesta av oss inte får några redskap för att ta hand om oss själva. Det är dessvärre inget som lärs ut i våra skolor, utan vi får i mångt och mycket själva ta reda på hur vi, och livet, fungerar. Har man tur så kommer man i kontakt med en mentor någonstans på livets väg. Det är en resurs som många kommer upptäcka är ovärderlig.

Fler nyheter