Led lampor är miljövänliga med lång livslängd 

26 oktober 2021
jonas olsson

editorial

Belysning finns överallt i vårt hem, på kontoret, i butiken, i företaget, på flygplatsen och på en mängd andra ställen. Det är viktigt att du väljer rätt sorts lampa. Du bör se till att du får en lampa som är hållbar, energisnål och miljövänlig. Det bästa valet är att använda LED-lampor till din belysning. Det är allt fler som börjar byta ut sina vanliga glödlampor mot lampor med LED.

Brukar du oroa dig för att du ska få en hög elräkning om du har dina lampor tända för länge? Belysning vi har i vårt hem drar inte så mycket el som vi kan tro, men med LED-lampor skär du ner en hel del på din elkostnad. Allt för många har alldeles för dålig belysning, vilket kan vara skadlig för ögonen. Med LED-lampor kan du se till att du alltid har tillräckligt med ljus utan att elräkningen skjuter i höjden.

LED-lampor har många fördelar och stort användningsområde

LED-lampor har en längre livslängd än en vanlig glödlampa, så du behöver inte byta lampan så ofta. Det innebär att lampan är miljövänlig, och miljön ska vi som bekant alla värna om. LED-lampor innehåller inte heller några skadliga ämnen som bly, kvicksilver eller halogengas. Om du använder led lampor istället för traditionella glödlampor kan du spara runt 80 % på din elkostnad. En lampa med LED blir inte så varm som en vanlig glödlampa, så du kan inte bränna dig på den.

Användningsområdet för LED-lampor är stort då du kan byta ut alla dina gamla vanliga glödlampor mot LED. Du kommer inte märka någon skillnad på själva belysningen. Du kan använda LED-lampor både inomhus och utomhus. Lamporna passar i alla rum i ditt hem, även i badrummet, i källaren och ute på verandan. Du kan även köpa lampor med integrerad LED-ljuskälla. Det finns LED-belysning för alla tillfällen och behov.

Fler nyheter