Lämna stressen hemma när du sätter dig i bilen

19 januari 2021
Mikael Barani

Vintern har verkligen växlat upp under den senaste tiden. Äntligen faller snön, och graderna kryper på många håll i landet ned till tvåsiffriga minusgrader. Äntligen en ordentlig vinter då vädrets makter nyper tag i kinderna på en och låter meddela att det är januari på riktigt nu.

Säkerhet på hala vägar

Det innebär att många pulkor till sist har tagits fram ur dvala och bär på tjoande barn ned för backar och sluttningar. Det blir en sådan där klassisk nordisk vinter som det ibland bara känns att man bara ser på bilder numera. 

Det gäller förstås att klä sig rätt. Alla som redan hade packat ned sina tjocka vinterkläder, i tron om att ”Nej, nu blir det inte någon riktig vinter längre…” får nu ge sig av ut i förråden och upp på vinden för att ta fram allt igen.

Det gäller förstås också att ta det lugnt ute på vägarna. Kanske har vi alla släppt garden lite när snön dröjde så länge, men det gäller att ha full koll när man sätter sig bakom ratten. Att se till att man har gott om tid är a och o när det är kallt och halt ute på vägarna. Stress är en viktig faktor bakom att inte vara så uppmärksam som man borde vara.

Har du en Mitsubishi eller Ford är det också värt att få den kollad på https://www.vallentunamotor.se/. Det kan trots allt finnas problem som lätt kan åtgärdas som sedan gör bilfärden mycket säkrare.

Med tanke på att så många av oss jobbar hemifrån numera så kanske vi i år får se en mer hoppfull statistik när det kommer till olyckorna ute på vägarna. Det är i varje fall en positiv sak som detta virus har fört med sig. Bäst av allt är förstås om vi tänker på säkerheten i bilen samtidigt som viruset ger med sig.

Fler nyheter