Kostnadsfri värdering av lägenhet i Solna

19 januari 2022
patrick pettersson

editorial

Funderar ni på att sälja er lägenhet i Solna? I så fall kan det vara bra att först få den värderad av några olika mäklare. De flesta fastighetsmäklare erbjuder kostnadsfri värdering utan krav på att man anlitar dem. Det kan vara bra att se värderingsmötet lite som en anställningsintervju inför valet av mäklare också. Särskilt som det är viktigt att man litar på den mäklare man väljer att samarbeta.

Inför mötet med mäklaren och värderingen av lägenheten i Solna kan det vara bra att ha förberett några frågor. Fråga exempelvis om mäklaren tidigare har sålt lägenheter i området och hur väl denne känner till Solna. Vid en lägenhetsvisning inför en försäljning är det många gånger en fördel om mäklaren har god lokalkännedom. Detta eftersom de som kommer på visningen ofta även har frågor om själva området. 

 

Lägenhet solna

 

Viktigt att lägenheten annonseras på rätt sätt

Vill man sälja en lägenhet i Solna är det också viktigt att bostaden presenteras bra i text och bild. Men också var lägenheten annonseras ut är viktigt för att locka så många som möjligt att komma på visningen. Studera gärna hur olika mäklare utformar sina annonser och titta lite extra på de som liknar den lägenhet som ni själva vill sälja. Vad lockas ni själva av och vilka annonser ser mindre bra ut? 

De flesta mäklare erbjuder en paketlösning när man anlitar dem för en lägenhetsförsäljning. Ofta ingår fotografering och objektsbeskrivning, ibland även styling av lägenheten. Också annonsering brukar ingå, men antalet annonser och var lägenheten annonseras ut kan variera. Vissa annonserar bara på nätet medan andra också sätter in annonser i dagstidningar. När man träffar olika mäklare för att få lägenheten värderad kan det därför vara bra att också fråga vad som exakt ingår i priset och hur mycket mäklaren själv vill ha i betalt för att åta sig uppdraget. 

Fler nyheter