Konferens i bra miljöer

04 november 2019
Cecilia Olsson
Konferens i bra miljöer

När man ska anordna en konferens så är det viktigt att ta hänsyn till företagets och deltagarnas behov. Vad är det man vill uppnå, vilka ska delta, hur stora lokaler behövs och hur ska arbetet läggas upp. Är det avgörande vad för sorts mat som finns tillgänglig och är det viktigt med närhet till centrum och kollektivtrafik. För att lyckas riktigt bra med en konferens är planering A och O. Det behöver finnas en plan för arbetet under dagen och bra lokaler för att allt ska kunna genomföras. Behöver man endast en stor lokal där föredrag ska hållas eller behövs mindre rum för att deltagarna ska kunna arbeta ostört i grupp. Det är även viktigt att se till så att det finns tillgång till bra mat och dryck för att hålla blodsockret på en lagom nivå.

Vill man lägga sin konferens i Malmö så finns där Folk Mat & Möten, en nyrenoverad konferensanläggning i Folkets Hus i centrala Malmö. Det finns nio olika lokaler i varierade storlekar som möter olika behov. Den allra minsta lokalen har plats för en till sex personer medans den största tar uppemot tvåhundra deltagare. Ljus, inredning och teknik används på bästa sätt för att skapa en lugn och kreativ miljö. I restaurangen arbetar stjärnkocken Titti Qvarnström för att servera den allra bästa maten. Menyn är säsongsanpassad med fokus på ekologiskt och närodlat. Målet är att minimera matspill och miljöpåverkan därför serveras goda vegetariska rätter med protein som ett extra tillval. Folk Mat & Möten ligger nära Malmö C så det är enkelt att resa miljövänligt till och från konferensen.

Tänk igenom vad som är viktigast för företaget, dess anställda och även kunder. Alla val påverkar varandra så om man väljer att lägga sin konferens på en plats som bjuder in till kreativa möten samt jobbar på ett miljömedvetet sätt speglas det både internt och externt. Alla vinner på det i slutändan till och med klimatet.

 

Fler nyheter