Känner du elden i magen när du drar på dig dina motorcykelkläder?

29 juli 2021
Mikael Barani

I samma stund som du tar på dig dina motorcykelkläder och rullar ut bågen är det som om att världen på något sätt blir lite enklare.
Känner du igen känslan?
Samma upplevelse går förstås att få genom vad som helst som just du känner passionerat kring. För när vi känner drivet och den där elden inom oss blir livet på något sätt lite lättare.

Just din meningsfullhet är bara din

Just därför är det så viktigt att just du hittar något i livet som just du verkligen känner är din grej. För utan den där känslan är livet otroligt mycket fattigare.
Grejen är att vi alla kan känna passion för olika saker. Även om medierna omkring oss förmedlar att man måste vara framgångsrik, rent ekonomiskt, för att syssla med sin riktiga passion.
Som att alla vägar leder till samma slutmål: ”Du måste lyckas!”.

Sanningen är att din passion är det som du känner passion och meningsfullhet för. 
Det kan vara allt från att sitta och pyssla med en enkel hobby till att också jaga det där stora målet inom din karriär och yrkesbana.
Saken är den att vi alla är olika och upplever olika saker som meningsfulla.

Samma sak gäller vilken fas vi befinner oss i i livet.
Kanske är det så att du känner att din motorcykel skänker dig frihet och upplevelser i medelåldern, men när du blir äldre blir det mest bökigt och bågen får stå.
Det är helt okej. Då är det bara att acceptera att det kan vara dags att gå vidare i livet och finna meningsfullhet i något annat.

För livet är hela tiden i utveckling och det är upp till dig att finna nya vägar genom det. 
Det är trots allt när vi slutar göra detta som vardagen inte längre är ett äventyr utan en grå massa av trista måsten.

Fler nyheter