Inred uteplatsen med hängmattor och mysiga detaljer

17 augusti 2020
Cecilia Olsson

En uteplats är väldigt härlig att ha för att kunna njuta av trädgården, frisk luft och det välgörande ljuset. Genom att lägga lite tid på att inreda platsen så blir den extra inbjudande och det blir enkelt att koppla av och njuta där. Det kan såklart finnas olika behov för vad man vill ha platsen till, men oftast är den bra att användas till fikastunder, middagar och avkoppling.

Tycker man om att underhålla och bjuda in till fest och middagar i sin trädgård så kan det vara extra viktigt att lägga ner energi på uteplatsen. Man kan till exempel välja att laga till maten inomhus och bära ut till bordet då den är färdigt, eller så kan man bygga ett utekök där man umgås med gästerna samtidigt som maten lagas.

Har man smidig tillgång till uteplatsen direkt från köket genom en altandörr så kan det fungera bra att laga allt inomhus, men har man köket i andra änden av huset så kan det vara värt att bygga ett utekök om man vill optimera tiden man spenderar med sina gäster.

En grill kan såklart lösa problemet delvis eftersom man då kan tillaga maten vid uteplatsen, men det krävs fortfarande endel förberedelser då man behöver tillgång till arbetsytor och rinnande vatten.

Förutom de pratiska sakerna så blir platsen extra mysig med dekorationer. En matta under bordet kan göra att det känns extra ombonat (vill man slippa ta ut och in den så finns det mattor anpassade för utomhusbruk). Ljusslingor och terrassvärmare ger mysigt sken när mörkret faller och värmen gör att man kan ställa till med trädgårdskalas en bra bit in på hösten.

Med en eller flera hängmattor kan man koppla av under dagarna i värmen eller varför inte låta gästerna smälta maten gungades i en bekväm hängmatta. På www.hängmatta.se hittar man fina och sköna hängmattor med snabba leveranser.

Fler nyheter