Hitta prisvärda däck i Göteborg

29 september 2020
william eriksson

Det är viktigt att ha bra däck som är anpassade efter det väglag som råder. I däck finns det gummi och detta åldras och försämrar kraftigt stabiliteten med tiden. Därför ska man, när man köper nya däck, vara noga med att handla däck som är tillverkade under året. Givetvis kan man köpa äldre däck också, men då ska priset vara reducerat och man ska absolut inte betala fullpris. 

Ska man köpa nya däck i Göteborg till sin bil lönar det sig att kolla runt bland de olika däckfirmorna. Naturligtvis är det bra att själv ha gjort lite research men däckfirmorna kan också hjälpa till vid val av däck. Det kan vara bra att först kolla med ett par olika firmor för att höra vad de rekommenderar och hur mycket däcken kostar. Priser på däck kan variera kraftigt och vill man spara pengar lönar det sig att kolla med flera olika däckfirmor. Här finns ett förslag; https://www.xn--dckgteborg-q5a3t.se/.

 

 

Att tänka på vid köp av däck

Är man ute efter vinterdäck till sin bil är det många som anser att man med vårt speciella vinterklimat bör ha dubbade däck. Dessutom bör vinterdäcken vara av den smalare varianten då risken för att fastna i snömodd minskar. Det finns en anledning till varför rallyförare alltid kör med en smalare däckvariant på sina bilar när det råder vinterväglag. 

Ett sommardäck ska ha ett hårdare gummi då det fungerar bättre om man skulle råka ut för en vattenplaning. Och ju större mönsterdjup ett sommardäck har desto bättre är det. Men enligt lagen ska det vara minst 1,6 millimeter. Både vid köp av vinter- och sommardäck är det viktigt att tänka på bilens maxhastighet och anpassa valet av däck efter detta. Annars riskerar man att säkerheten äventyras. Därför är det viktigt att rådfråga några olika däckhandlare innan man slår till. 

Fler nyheter