High vakuum pumps: Hur du väljer rätt för dig

22 september 2022
Camilla Holmgren

editorial

När du letar efter high vacuum pumps, även så kallade högvakuumpumpar, finns det många faktorer att ta hänsyn till. Det viktigaste beslutet är vilken typ av högvakuumpump du behöver. Det finns tre huvudtyper: torra pumpar, vätskeringspumpar och rotationsflögpumpar. Varje typ har sina egna unika fördelar och nackdelar. Till exempel företaget Advanced Vacuum erbjuder flera olika högvakuumpumpar, så du kan säkert hitta den pump du behöver hos dem. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera olika typer av högvakuumpumpar och deras för- och nackdelar.

Olika typer av högvakuumpumpar

Torra högvakuumpumpar är den vanligaste typen av högvakuumpumpar. De används vanligtvis för industriella tillämpningar. Torra högvakuumpumpar fungerar genom att använda en kolv eller ett membran för att komprimera luft. Denna kompression skapar ett delvist vakuum som sedan används för att dra in mer luft. Fördelen med torra högvakuumpumpar är att de är mycket effektiva och har en lång livslängd. Nackdelen är att de kan vara bullriga och kräver regelbundet underhåll.

High vacuum pumps

Högvakuumpumpar med vätskering är en annan vanlig typ av högvakuumpump. De fungerar genom att använda ett roterande pumphjul för att skapa en vätsketätning runt pumpkammaren. Denna tätning gör att pumpen kan arbeta vid extremt höga tryck utan att läcka. Högvakuumpumpar med flytande ring är är mycket tillförlitliga och har en lång livslängd. Nackdelen med högvakuumpumpar med vätskering är att de kräver mycket underhåll och inte är lika effektiva som torra högvakuumpumpar.

Högvakuumpumpar med roterande lameller är den vanligaste typen av högvakuumpumpar som används i hemmet. De fungerar genom att använda en oljetät rotor för att komprimera luft. Denna kompression skapar delvis ett vakuum som sedan används för att dra in mer luft. Högvakuumpumpar med roterande skovel är mycket tysta och har en lång livslängd. Nackdelen med högvakuumpumpar med roterande skovel är att de kan vara bullriga och kräver regelbundet underhåll.

Så här väljer du rätt högvakuumpump för dig

När du väljer en högvakuumpump är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Den typ av högvakuumpump som du behöver
  • Storleken på högvakuumpumpen
  • Högvakuumpumpens effekt
  • Högvakuumpumpens ljudnivå
  • Högvakuumpumpens underhållsbehov

Fler nyheter