Godis utan socker är perfekt för den som vill undvika raffinerat socker och samtidigt kunna njuta av godsaker

14 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det är väldigt många som försöker begränsa sitt intag av socker, något som kan vara en riktigt jobbig utmaning. Det finns så otroligt många goda saker som innehåller socker, vilket gör dem väldigt svåra att motstå. Det är dock väldigt bra att försöka sig på en hälsosammare livsstil eftersom det oftast har väldigt positiva effekter på både den fysiska och mentala hälsan. 

Vad är det som är så dåligt med socker?

Socker i sig är egentligen inte farligt, men det tillför inte heller något bra. Det stora problemet med produkter fyllda med socker är att de, tack vare sockerhalten, innehåller väldigt många kalorier.

Eftersom man inte kan stoppa i sig hur många kalorier som helst utan att det märks på vågen så är det onödigt att äta sådant som inte tillför näring utan bara onödiga kalorier.

utan socker

Man kan se det så att om du äter godis istället för en måltid så får du fortfarande i dig kalorier men du får inte i dig någon näring. Är du då en person som räknar kalorier för att hålla vikten eller gå ner i vikt så innebär det att du, för att hålla kaloriintaget på en bra nivå, inte kommer att få i dig så mycket näring som din kropp behöver och mår bra av. Sist men inte minst så orsakar socker hål i tänderna, vilket varken är bra för hälsan eller plånboken. 

Kan man njuta av det goda trots att man undviker socker?

I och med att människor i större grad försöker undvika socker så har det också kommit många goda produkter på marknaden. EASIS är ett företag som specialiserat sig på just detta och har bland annat godis utan socker i sitt sortiment.

Planerar du att dra ner på sockret, oavsett om det gäller rent godis eller vardagliga produkter som exempelvis flingor, så kan det vara en god idé att titta på EASIS utbud. 

Fler nyheter