Flos Sarfatti — en tidlös klassiker
flos sarfatti

Flos Sarfatti — en tidlös klassiker

Inom design finns det vissa klassiker och speciellt när det kommer till lampor så finns det de som verkar behålla sin popularitet år ut och år in. Det finns helt enkelt lampdesigners som har lämnat ett tydligt avtryck på inredningen i våra hem och som har skapat en tidlös produkt. En lampa kan användas rent funktionellt men även för att vara en vacker detalj i hemmet som kan framhäva en stil eller sticka ut på ett snyggt sätt.
 
 
Gino Sarfatti var en Italiensk arkitekt och designer som bland annat designade lamporna; Modell 2065, 2097 ljuskrona och Modell 548. Han har dock varit med och utvecklat över 700 stycken armaturer under sin karriär.
 
Hans mest populära lampa är 2097 ljuskronan, eller Sarfatti ljuskrona som den också kallas. Den designades år 1985 och är forfarande en av de mest populära ljuskronorna som finns på marknaden. Sarfatti hade en teknisk utbildning med sig från ungdomen vilket avspeglat sig i hans design då han genom hela sin karriär inspirerades av nya produkttyper, innovativa material, ljusteknologi och produktionstekniker.
 
Hans stora talang som både designer och ingenjör gjorde det möjligt att skapa raffinerade lampor, både när det kommer till estetik och funktion. Gino Sarfattis 2097 ljuskrona är en lampa som erbjuder funktion samtidigt som den drar blickarna till sin sig genom sin vackra design. Den passar mycket bra i rum med högt i tak,i en hall eller över ett matsalsbord, men kan såklart användas på fler platser i hemmet för att lysa upp och sätta prägel på utrymmet.

Man hittar Flos Sarfatti hos Lampemesteren.se. Det är en webbutik som har samlat ihop de mest exklusiva lamporna från designers och producenter av den högsta klassen. De har ett noga utvalt sortiment med stilvariation som håller hög kvalitet. Man kan hitta lampor som passar oavsett om man gillar det klassiska, moderna eller det lite mer experimentella.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *