Extrautrustning till bilen?
extrautrustning

Extrautrustning till bilen?

Ibland kan man behöva extrautrustning till sin bil. Det kan vara för att det ger bilen det där lilla extra eller för att livssituationen har ändrats. Idag finns det mycket extrautrustning att välja mellan och en del prylar går att montera själv. LED-ramp, motorvärmare och dragkrok är bara några exempel på praktisk extrautrustning som kan underlätta livet.  Det finns lite regler kring extrautrustning och bil, speciellt när det gäller tjänstebilar. Skatteverket kan nämligen behöva uppgifter som har att göra med skatter. När det kommer till dragkrok finns det också lite som är bra att veta innan man monterar en sådan.

 

Skatteverket och extrautrustning

När det kommer till bil i jobbet så finns det vissa regler kring bilförmåner. Dessa kan ändras, så därför ska man alltid hålla sig uppdaterad genom just Skatteverket. När det kommer till förmån av fri bil finns det schablonberäkningar. Dessa bygger på bilens nypris och här kommer även extrautrustningen in då det korrelerar med bilens värde. Skatteverket anger även att vid beräkning av förmånsvärde ska själva anskaffningsvärdet för den extrautrustning som finns läggas till nybilspriset. Så för dig som har en bil i tjänsten är det viktigt ha vara medveten om att extrautrustning även har med värdet på bilen att göra.

 

 

Dragkrok, vad gäller där?

Dragkrok kan både monteras på en bil som tidigare saknade dragkrok men de går även att ta bort. Det bästa är att vända sig till en verkstad som fixar detta och därmed kan hjälpa dig vid den besiktning som krävs efteråt. Trafikverket har uppsatta regler och det kan komma att behövas en begränsad besiktning när man antingen sätter dit eller tar bort dragkroken. Vissa undantag finns också för vissa fordon, så det är inte helt självklart för den som inte är insatt att veta om dessa detaljer. Är man osäker på vad som gäller kring extrautrustning, hör med någon som kan.