Ett designgolv har många fördelar

30 september 2021
patrick pettersson
image

Med golv är det lite som med skor, de syns och kan förstöra hela intrycket om de är av fel typ, är slitna eller smutsiga. Trots detta är det många som glömmer bort golven när de renoverar. Fast att det är den yta som syns mest i ett rum och som man först lägger märke till. Av förklarliga skäl är det också den yta som får utstå mest slitage, vilket gör både underhåll och val av golvmaterial särskilt viktigt.

Då golvet har sådan betydelse på ett rum både utseendemässigt och funktionellt kan det vara en god idé att satsa på riktiga designgolv. Exempelvis så har amtico.com/se flera kollektioner att välja mellan struktur av exempelvis trä eller sten. 

Designgolv är både snygga och tåliga, vilket gör att de också passar bra i offentliga miljöer där många människor rör sig. Det finns till och med designgolv med särskild ljuddämpande förmåga som gör akustiken mer behaglig och som lämpar sig särskilt bra på kontor och andra arbetsmiljöer. 

 

 

Designgolv för alla typer av miljöer

Designgolv passar lika bra i privata hem som i butiker, kontor och offentliga miljöer. När man väljer golv kan det vara bra att titta på övrig inredning och ta hänsyn till den för att rummet ska bli en helhet som passar ihop. 

Det finns designgolv i alla möjliga toner och nyanser, med yta av trä eller sten. Bäst är att vända sig till en återförsäljare med ett lite större utbud av designgolv. Då slipper man kompromissa och kan hitta det golv som passar rummet bäst.

Inte sällan kan det vara svårt att välja då det finns gott om vackra designgolv. Därför kan det vara bra att fotografera rummet där golvet ska ligga och ta med till golvbutiken. Då kan man få hjälp med att hitta det designgolv som matchar inredningen bäst. 

Fler nyheter