Enkel och smidig hårborttagning med sockervax

08 oktober 2019
Lily Hansen
Enkel och smidig hårborttagning med sockervax

Det är lite av ett evighetsjobb att bli av med oönskat hår. Dessutom blir huden gärna irriterad och man får inåtväxande hårstrån vid rakning.  Elektriska apparater har sina finesser men håller inte alltid så länge. Vaxa är en smidig lösning som håller länge. Dessutom är det skonsamt om du gör det rätt. Sockervax är ett bra och naturligt alternativ och det finns Sockervaxförsäljning på nätet.  För den som vill  är det faktiskt väldigt lätt att vaxa själv hemma och få proffsresultat. Dessutom blir håren tunnare efterhand och det går lättare när du vaxat några gånger.

 

 

Vad finns det för fördelar?

 

Sockervax är till och börja med naturligt vilket bara det är en positiv egenskap. Här kommer en liten lista med varför du ska överväga att gå över till vaxning:

  • Tro det eller ej men rakning tar mer tid. Håren växer snabbare och dessutom blir de grövre, så ju mer du rakar ju mer får du göra det.
  • Vaxning lämnar huden len och mjuk länge. Ibland upp till fyra veckor och du sliter inte på huden.
  • Socker är vattenlösligt så du behöver inte hålla på med speciella oljor eller kemikalier.
  • Vaxning passar faktiskt för i stort sätt alla

 

Lång tradition av hårborttagning

 

Vaxning har en lång tradition. Sockervaxning kan spåras tillbaka i tiden i Egypten och många andra länder. Det är inte så konstigt då det är naturliga ingredienser och de flesta kulturer har velat bli hårfria lite här och där. Det går att göra sockervax hemma men det är inte riktigt att rekommendera. Det krävs lite teknik och det är lättare att köpa i butik eller beställa på nätet. Då vet du att du får något beprövat och socker blir varmt. Så har du inte rätt ingredienser kan du bränna dig vilket du undviker när du köper av återförsäljare. Så nästa gång, testa vaxning!

Fler nyheter