En säkerhetsdörr kan se ut på många olika sätt

17 maj 2021
jonas olsson

En säkerhetsdörr kan vara viktig för att man ska känna sig trygg och veta att det blir svårt för tjuven att ta sig in. Men också för att förhindra att farlig brandrök sprider sig och för att stänga ute störande ljud. Länge såg säkerhetsdörrar bara ut på ett sätt, och var stora, stocka, bruna och fula. Men så är det inte längre idag, då en säkerhetsdörr kan se ut på många olika sätt och finns i alla möjliga kulörer.

Visst finns det fortfarande standardiserade säkerhetsdörrar, men även säkerhetsdörrar i mer tidstypisk design i form av spegeldörrar och pardörrar, och som passar i lite äldre hus. Det går även att få specialdesignade säkerhetsdörrar som passar perfekt till husets stil. Men också för de specifika behov och säkerhetslösningar som hus, lägenhet, företag, tvättstuga, soprum och källar- eller vindsförråd kan ha. 

Många försäkringsbolag kräver att man har en säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr kostar en hel del, men är också en bra investering då den många gånger skapar trygghet och gör att man sover bättre. Den kan också bidra till att höja värdet på bostaden och är även många gånger ett måste för att försäkringen ska gälla. Funderar man på att byta till en säkerhetsdörr kan det därför vara bra att också kontrollera vilka specifika krav försäkringsbolaget ställer. 

Bor man i en bostadsrättsförening kan det bli billigare om man går ihop med sina grannar och flera i huset samtidigt beställer säkerhetsdörrar. Men bäst blir det så klart om hela förening samtidigt byter till säkerhetsdörrar, eftersom de också är en viktig del av brandsäkerheten. För att få säkerhetsdörrar som passar både ändamål och husets arkitektur och stil, kan det vara bra att vända sig till ett företag med ett lite större utbud, så att man verkligen får en dörr som uppfyller alla de krav man har. 

Fler nyheter