En introduktion till polykarbonatskivor

16 september 2022
Helen Johansson

editorial

Form av plast med många användningsområden

Du har förmodligen sett polykarbonatskivor omkring dig men vet inte så mycket om dem. Denna typ av plast används ofta i en mängd olika tillämpningar på grund av dess splitterfria och hållbara natur. Här är en snabb introduktion till polykarbonatskivor för att hjälpa dig att lära dig lite mer om detta fantastiska material.

Splitterfritt glas

Polykarbonatskivor är en typ av termoplastisk polymer. De används ofta i tillämpningar som kräver splitterfritt glas, till exempel skottsäkra fönster, vindrutor för flygplan och takfönster. Polykarbonatskivor används också ofta i växthus eftersom de släpper in mer solljus än glas samtidigt som de är lätta och lätta att arbeta med.

image

Polykarbonatskivor tillverkas av bisfenol A (BPA) och fosgengas. BPA är en syntetisk förening som ofta används vid tillverkning av plast. Fosgengas är en mycket giftig gas som först användes som kemiskt vapen under första världskriget. Dessa två ämnen kombineras för att skapa polykarbonatharts, som sedan formas till skivor.

Det finns många fördelar med att använda polykarbonatskivor jämfört med andra material, till exempel glas eller akryl. Polykarbonatskivor är mycket mer motståndskraftiga mot splitter än andra material, vilket gör dem till ett idealiskt val för tillämpningar där säkerheten är ett problem. De är också mycket lätta och lätta att arbeta med, vilket gör dem perfekta för glasrutor i växthus. Polykarbonatskivor släpper igenom mer solljus än glas, vilket gör dem idealiska även för solcellstillämpningar.

Polykarbonatskivor är ett fantastiskt material med många användningsområden. Tack vare sin hållbarhet och splitterfrihet används de ofta i skottsäkra fönster, vindrutor för flygplan och takfönster. De används också ofta i växthus eftersom de släpper in mer solljus än glas samtidigt som de är lätta och lätta att arbeta med. Om du letar efter ett alternativ till glas eller akryl kan polykarbonatskivor vara den perfekta lösningen för dig. Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp!

Fler nyheter