Dämpa oljud med tavlor

28 augusti 2018
Matilda Olsson
image

Arbetar du hemifrån men upplever inte att du får någon arbetsro? Eller är du student och behöver lugn och ro för att kunna plugga? Det kan verkligen vara en utmaning att få den tystnad man behöver i hemmet för att kunna utföra sina uppgifter utan att ständigt bli störd. I vissa fall har man familjemedlemmar som väsnas hemma, byggarbetare som för oväsen utanför eller så är det grannarna som tycker att det är en bra idé att borra hål i väggen samtidigt som du försöker plugga till nästa tenta. Hörselskydd i all ära, men hos Sumopix hittar du en mer nytänkande, och framförallt snygg lösning – ljuddämpande tavlor. De funkar som så att de helt enkelt suger åt sig oljudet och effekten blir att ljudet dämpas.

Hur stor tavla du behöver ha beror på hur mycket oljud det är där du sitter och på hur stort rummet tavlan ska vara i är. För att ta reda på vilken storlek du ska ha på tavlan kan du börja med att mäta rummet. Allra mest dämpar tavlor i tjockleken 4 till 8 cm. Fundera också på vart de mest störande ljuden kommer ifrån. Är det kanske grannen vägg i vägg som stör så är det naturligtvis den väggen som behöver dämpande tavlor. Mellan 10-25 % av väggytan bör täckas av tavlor för att få den dämpande effekten.

Så istället för att börja välja ut nya hörselkåpor, kan du börja titta på vilka motiv du vill ha på väggen på dina ljuddämpande tavlor. Ett vackert motiv ger dessutom en avslappnad känsla i rummet där du sitter och jobbar vilket skapar än mer arbetsro. Mät väggen, välj motiv och få sedan hem din ljuddämpande tavla – sedan är det bara att sätta sig och arbeta eller plugga i en skön och äntligen mer dämpad atmosfär i hemmet.

Fler nyheter