CBD-oljans framgångssaga

16 februari 2021
Lily Hansen

När man tittar på utvecklingen för hampa och CBD-olja så skulle det kunna vara intrigen i en Hollywoodfilm. Den lite vanliga växten från landet som visar sig ha goda egenskaper, som att man kan skapa rep av den. Men även narkotiska psykoaktiva ämnen som gjort att den fått en svärta på sitt namn. 

Så plötsligt på nittiotalet börjar forskare intressera sig för hampan och hittar den välgörande CBD-oljan. En substans som har bevisad lindrande effekt på MS, vissa typer av epilepsi och möjligen mycket mer. Men i fallet med CBD-oljan så är det ingen film utan verklighet.  

 

Lindring av symptom

Det bästa vore förstås om man kunde hitta en produkt som CBD-olja som kunde bota sjukdomar. Men effekten av produkten är lindring. Och det är inte heller ovälkommet om man har problem som man upplever som mycket jobbiga och plågsamma. Med hjälp av CBD-olja säger många konsumenter att de har fått bättre sömn, smärtlindring, ökat immunförsvar och mycket mer. Det är dessutom en substans som blivit uppmärksammad av Läkemedelsverket, där det finns mycket god information att läsa för den som vill.  

 

En noggrann process

För att kunna framställa trygga och säkra produkter så har man arbetat fram en process där man utvinner CBD-olja ur organisk hampa. Vill man köpa produkten så ska man därför vara noga med att handla från seriösa butiker som exempelvis https://raworganics.se/collections/cbd-olja och https://cbdoljainfo.se/cbd-olja-vad-aer-det/

Det man ska vara noggrann med att kontrollera är att det inte finns något THC i produkten. THC är substansen i hampa som är narkotikaklassad och därmed blir hela produkten narkotikaklassad om den finns representerad. Seriösa producenter använder sig av rätt sorts hamna med lågt innehåll av THC och lämnar sedan sina produkter för kontroll hos en utomstående kontrollfunktion. Det enda man som konsument behöver göra är att kontrollera produktens innehåll före köp. 

Fler nyheter