Bli energismart och installera en värmepump

28 juli 2020
Jenny Olsson

Att lägga pengar på dyra uppvärmningskostnader är både trist och onödigt. Idag finns många produkter som är lämpade för vårt nordiska klimat. Värmepumpar är ett exempel på värmekällor, som både kan användas som komplement till befintligt värmesystem eller helt försörja huset med värme och även varmvatten.

Att köpa och installera en värmepump i huset är ett smart sätt att sänka värmekostnaderna samtidigt som man också gör miljön en tjänst. Värmepumpar finns i olika utföranden men gemensamt för dem alla är att de hämtar energin från naturen är därmed är en förnyelsebar energikälla. Värmepumpar hämtar sin energi ur mark, vatten, berggrund, utomhusluft och ventilationsluft.

Medan vissa värmepumpar endast värmer upp huset kan andra både ge varmvatten och värme. En värmepump gör inte bara sitt till för komforten under vintern utan kan även användas under varma sommardagar då den kan kyla luften. 

Vilken värmepump man ska värma beror dels på hur stor investering man är beredd och kan göra men också hur tomtens förutsättningar ser ut. Om man till exempel inte kan gräva på tomten kan man istället installera en luft/luft-värmepump eller en frånluftsvärmepump. Inom värmepumpar finns många alternativ vilket gör att man nästan alltid kan hitta något som passar. Om du är osäker på vad du ska välja och vad som passar bäst för just ditt hushåll och utifrån dina förutsättningar så är det bra att prata med någon som är kunnig på området och kan hjälpa dig till det bästa alternativet. 

Om du bor i Stockholm och söker en duktig återförsäljare och installatör kan du söka dig till Värmebolaget. De har ett stort sortiment av värmepumpar och är dessutom kunniga på området. På deras hemsida kan man enkelt och smidigt fylla i en offert och på så sätt, helt kostnadsfritt, få en uppfattning om vad det kan kosta att köpa och installera värmepumpen. Kika in till dem, https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/vaermepumpstockholm 

Fler nyheter