Behandling för slätare hy
Microneedling

Behandling för slätare hy

Att lida av Acne är något som kan vara fruktansvärt jobbigt för den drabbade och tyvärr finns det ingen magisk kur som kan bota den. Det finns i huvudsak fyra orsaker till acne; hyperkeratos (förtjockning av hornlagret som är det yttersta skiktet på överhuden), ökad talgproduktion, bakterier och inflammation i huden. Dessa tillstånd anses bero på hormoner och ärftlighet. Vissa tror att Acne beror på att man inte tvättar sig tillräckligt ofta och noga, vilket är helt fel. Det kan snarare vara tvärtom, att man tvättar ansiktet för ofta. Däremot kan man se att rökning, vissa kolhydrater och stora mängder mejeriprodukter kan förvärra acnen. Bidragande orsaker kan även vara portilltäppande krämer och make-up.

Även om man lyckas bli av med sin acne så kvarstår ofta en ärrad hud, som kan innebära lika mycket lidande som acnen i sig. Här finns det dock hjälp att få. Genom en så kallad Microneedling behandling kan du få mindre synliga ärr.

En Microneedling behandling går till så att man för en rulle med små vassa nålar över huden. Det orsakar en reaktion som gör att huden stimuleras och sätter igång nybildning av kollagen och elastin. Detta gör i sin tur att huden får ett jämnare utseende. En behandling tar ca 40-60 minuter och resultatet börjar synas efter två till sex veckor. Man kan ofta se resultat redan efter en enstaka behandling men det är rekommenderat att man genomgår en kur på minst tre till sex behandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat.

En Microneedling behandling kan även vara effektiv för att behandla övriga ärr, linjer, rynkor, hudbristningar samt åldrad och solskadad hud. På 85 kliniken använder de sig av marknadens senaste, mest säkra och effektiva utrustning. Innan behandling genomgår man alltid en konsultation och kan därmed få en individanpassad behandling för att uppnå bästa resultat.