Bärgare i Stenungsund, räddare i nöden

19 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

Som bilägare kan man råka ut för såväl punktering som bensinstopp, motorhaveri och olyckor. Att därför ha journumret till en bärgare i Stenungsund inlagt i mobilens telefonlista, eller nedskrivet på en lapp i handskfacket, kan vara bra. Det är annars lätt att drabbas av panik och stresspåslag om man inte vet vem man ska ringa efter när man får problem med bilen.

Drabbas man av akut fel på bilen och måste stanna längs en väg är det viktigt att man styr in bilen så långt som möjligt in mot vägkanten. Innan man kontaktar en bärgare för assistans måste man också sätta ut varningstrianglar för att andra trafikanter tydligt ska se den stillastående bilen. Det finns alltid en fara med att stanna vid vägkanten, och det är viktigt att man tar på sig reflexvästen innan man stiger ur bilen. Ofta är det också säkrare att stiga ur bilen från passagerarplatsens vänstra sida. När man har placerat ut varningstriangeln ska man inte gå tillbaka och sätta sig i bilen, utan vänta på bärgaren på säkert avstånd från vägen.

 

 

Hur mycket kostar bärgning? 

Att bärga en bil, och att anlita en bärgare i Stenungsund, är kostnadsfritt och ingår i  hel- och halvförsäkring. Fast man brukar behöva betala en självrisk på ungefär  ettusenfemhundra kronor. Vid bärgning körs bilen sedan till den bilverkstad som ligger närmast. Men är det punktering man har drabbats av finns det bärgare som kommer ut och lagar eller byter däcket på plats. Här är ett exempel på en bärgare som även har en jourhavande däckverkstad: https://www.jjsbilbargningab.se/.

De flesta bärgare kan också bistå med att flytta bilar som inte är körbara på vägarna eller som ska skrotas. Då det inte handlar om en akut tjänst utan en i förväg planerad bärgning kan priserna variera. Det kan därför vara värt att jämföra priser mellan olika bärgare.

Fler nyheter