Att jobba med städning

20 april 2020
patrick pettersson
Att jobba med städning

Troligen är det så att alla har något de är bättre och sämre på här i livet. Om man blir bra för att man tycker om något eller om man tycker om något för att man är bra på något, är en tanke som påminner om tesen gällande vad som kom först av hönan eller ägget. Men för att bli bra på något som exempelvis kontorsstädning, och dessutom ha det som sitt arbete, så krävs det att man tycker om rengöring och att göra det fint och fräscht för de som anlitat tjänsten.

 

Kunskap om rengöringsmedel

När man arbetar med kontorsstädning i stockholm, och på andra orter, så är det inte bara viktigt att man är noggrann och duktig på det man gör. Lika viktigt, om inte ännu viktigare, är det att man har kunskap om vilka verktyg man ska använda till varje uppgift, och att man även vet vilka medel som rengör vilka ytor. Rätt medel gör inte enbart resultatet bättre utan det gör även att kontorsstädningen går väldigt mycket snabbare att utföra. Ekonomiskt och bra för såväl kund som städbolaget.

 

 

Hitta rätt personal

Om man ska rekrytera personal för kontorsstädning så är det vanligt att man, förutom att se på den ansökandes cv, även låter den nye städa tillsammans med någon som är mer van inom företaget första gången. På det sättet så kan man lära upp den nya personalen gällande hur man inom företaget vill utföra kontorsstädning, och dessutom så får man som företag en inblick i hur duktig och snabb den nyanställde är. Städning handlar inte enbart om att rengöra ytor, utan det handlar även om respekt för uppdragsgivaren. Vid kontorsstädning så kan det hända att man får höra eller se information som är konfidentiell och som kan vara eftertraktad av såväl konkurrenter som media. Då är det viktigt att man förstår sin tystnadsplikt. 

Fler nyheter