Att ha med på resa

13 december 2018
Matilda Olsson
Att ha med på resa

När man ska ut och resa gäller det att få med sig så lite som möjligt men samtidigt ha med sig allt man behöver. Dessutom tillkommer det ofta saker som man kanske inte använder till vardags och som man behöver köpa, som till exempel badkläder, solkräm, adapter för eluttag och liknande. Vad man ska ha med sig på resan varierar beroende på vilket land man ska åka till och vad man ska göra. De flesta som åker på studentresor till exempel åker till varma länder där de kan festa och ha kul, medan det finns de som åker iväg för att klättra i berg. Därför får man anpassa packningen efter destination och klimat.

Innan man åker bör man kolla upp vad som är annorlunda i landet man ska till mot vad man är van vid. I vissa länder passar exempelvis inte ens vanliga laddare till eluttaget vilket gör att man behöver ta med sig en adapter för att kunna ladda telefon, dator, kamera och så vidare. Det är inte alltid heller självklart att man kan använda sitt betalkort utomlands, detta bör man kolla upp och i så fall ta ut kontanter i förväg. Man får inte heller glömma att ha med sig de allra nödvändigaste sakerna som pass, körkort, eventuellt visum, försäkring och så förstås resebiljetterna.

Andra nödvändiga saker att ha med är tandborste, tandkräm (gärna i mindre förpackningar som inte tar så stor plats), tvål och andra hygienartiklar, handsprit och ett litet apotek med plåster, värktabletter, pincett och annat som kan behövas. Om man tar med sig kamera är det viktigt att komma ihåg tillbehör som laddare och minneskort, och samma gäller för dator och telefon. Det kan också vara bra att packa med öronproppar och ögonbindel ifall man planerar att sova under resans gång ifall man åker länge.

Fler nyheter