Att betrakta en föränderlig tid

28 mars 2020
Mikael Barani
Att betrakta en föränderlig tid

Många av oss stannar numera inomhus och hemma som en åtgärd för att bromsa smittspridningen av det så kallade coronaviruset. De som har möjlighet att jobba hemifrån gör många gånger det och till och med skolor håller stängt. Detta innebär att elever numera också pluggar hemifrån istället för att gå till skolan.
Än så länge har inte grundskolorna stängt på bred front. Om detta sker kommer ännu fler att börja hålla sig hemma. 

Världen ser med andra ord enormt annorlunda ut idag jämfört med hur den såg ut för bara någon månad sedan. Hur framtiden kommer att påverkas är ännu svårt att sia. Det går egentligen bara att gissa.
Däremot så kan vi nog vara säkra på att stora förändringar kommer medan vi sitter och njuter av en kopp kaffe och stirrar ur genom det nyinsatta PVC fönster som vi har i köket.

Livet har alltid förändrats här på jorden, det är en av de få saker som vi vet med säkerhet. Det är lite som ett spel där man drar ett kort som påverkar spelets gång. Man kan sitta på toppen i ena stunden för att i den andra plötsligt ligga sist i fältet.
Sådant är livet helt enkelt.

Det bästa man kan göra är att förbereda sig mentalt och bara lära sig att rulla med motgångarna. Det betyder förstås inte att det är någon lätt resa, men däremot så slipper man mycket valfritt lidande på vägen.
Möjligheter kommer det nämligen alltid att finnas. Det gäller bara att lära sig känna igen dem i dessa allt mer föränderliga tider som vi lever i.

Just därför ska man ibland bara börja med att sätta sig och fundera en stund vid fönstret med en värmande dryck. Plötsligt så kan man få en idé som kan leda till oanade möjligheter här i livet.

 

Fler nyheter