Alla uppskattar en tandläkare i Östersund

23 augusti 2021
jonas olsson

Det finns 28 anledningar att gå till tandläkaren. 32 om du har alla dina fyra visdomständer utväxta. En vuxen människa har nämligen just 28 tänder i munnen. Som barn har man 20 mjölktänder man tappar, men som fullvuxen är det alltså 28 stycken. Med potentiella hål och karies i varenda en.  

Inte sällan går det snabbt att få tandvärk. Man tycker att man bara unnar sig lite godis några gånger i veckan. Det är väl inte så farligt? Och det gör väl ingenting om du skippar att göra rent mellan tänderna just ikväll? Det är ju så sent och att hålla på med tandtråden är ju både segt och tråkigt. Men imorgon blir det skärpning. 

Sådär håller man på. Ända till dess att godiset och sötsakerna tar ut sin rätt och det aldrig tycks göras rent mellan tänderna med tandtråd längre. Den som får betala priset är dina tänder. Alla 28 tänder om det vill sig illa. Ja, dina tänder och din plånbok förstås. 

 

Skönt att ha tandläkaren där

Är skadan redan skedd så är den dock redan skedd. Man kan inte trolla bort tandvärk. Visst, du kan stoppa i dig ett stort antal Alvedon för att minska smärtan, men du kommer inte åt grundproblemet på det sättet. För att verkligen råda bot på din tandvärk är det enda du kan, och bör, göra att besöka en tandläkare. Har du vägarna förbi så kanske allra helst en tandläkare i Östersund. 

Tandläkaren kan behandla dina tänder. Med en stor borr och rostiga tänger. Det var åtminstone skräckhistorien man fick höra som barn. Så är det förstås inte i verkligheten. Men för din egen skull kanske du inte vill besöka tandläkaren mer än nödvändigt. Men det är ändå tryggt att veta att de finns där. Speciellt när det är så gott med godis och så lätt att strunta i att göra rent mellan tänderna. 

 

Fler nyheter