Advokat med fokus på migrationsrätt i Göteborg

23 augusti 2021
jonas olsson

Det är långt ifrån alla som kommer till Sverige och Göteborg från utlandet som får stanna. Trots att man har flytt från krig, förföljelse, svält eller klimatförändringar. Allt handlar om hur du lägger upp argumentationen för att få asyl eller uppehållstillstånd för Migrationsverket. 

Den som ska lägga fram bevisningen för varför du inte kan bo i ditt hemland är du. Eller rättare sagt din advokat. Att du ska göra det själv efter en flykt över flera kontinenter är lite mycket begärt. När du får hjälp av en advokat vet du att du får hjälp av någon som kan sina grejer. Det är nämligen inte vem som helst som får lov att kalla sig advokat. 

Faktum är att det är en lång resa dit. Betydligt längre än vad det har tagit för dig att ta dig till Sverige, även om det inte riktigt går att jämföra. Men förutom en juristexamen efter fem års studier ska man även praktisera i tre år. Därefter examineras man på nytt, och har man goda vitsord finns möjligheten att bli upptagen av Advokatsamfundet. 

Väljer ett specifikt område

Med andra ord, det är långt ifrån givet att någon ska bli advokat. Det är rätt många steg på vägen och det gäller att ha tålamod och jobba hårt. Det gäller också att veta precis vad man håller på med och ständigt söka ny kunskap. Ständigt fila på sin argumentation, ständigt läsa nya rättsfall. Annars blir man inte långvarig som advokat. 

Många väljer ett specifikt område att fokusera extra på. Till exempel migrationsrätt. Det underlättar för advokaten  om man inte försöker ha för många bollar i luften samtidigt. Lagboken är rätt tjock. Ett område i den räcker gott och väl. Om du vill läsa lite mer om advokater och i synnerhet migrationsrätt i Göteborg kan du göra det här: https://advokatfirmanop.se/sv 

 

Fler nyheter